Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Gecombineerde Leefstijl Interventies

Het nastreven en behouden van een gezonde leefstijl bestaat altijd uit meerdere aspecten. Zo is voldoende lichaamsbeweging belangrijk, evenals gezonde voeding en bewustwording van externe factoren die een gezonde leefstijl kunnen beïnvloeden. Al deze aspecten komen samen in de ‘GLI’, oftewel: De Gecombineerde Leefstijlinterventies.

In Amsterdam is Elaa projectleider en lid van de stedelijke taskforce GLI. Op hun website leggen zij duidelijk uit wat de GLI precies inhoudt en wat de rol van de verwijzer en aanbieder hierin is. Ook binnen het Leefstijlnetwerk hebben we leden die aanbieders zijn van GLI:

Wil je weten wie er nog meer zijn aangesloten als ‘vrienden van’ het Leefstijlnetwerk? Bekijk dan onze pagina ‘kennismaken met onze leden’.

Omdat de werkwijze van de GLI aansluit op de visie en aanpak van het Leefstijlnetwerk, vind je ook op onze website een korte toelichting op deze interventie.

Voor wie is de GLI

De GLI is voor mensen met een matig tot extreem verhoogd gezondheidsrisico gerelateerd aan gewicht volgens de indicatiecriteria uit de NHG-Standaard Obesitas en de Zorgstandaard Obesitas.

Hoe kunnen buurtbewoners gebruik maken van de GLI

Alleen huisartsen kunnen doorverwijzen naar een GLI. Gedurende het traject blijft de huisarts nauw betrokken en stemt deze het traject af met de GLI-zorgverlener.

Wie kunnen de GLI aanbieden

  • Leefstijlcoaches
  • Diëtisten
  • Fysiotherapeuten
  • Oefentherapeuten

Diverse programma’s waarmee binnen de GLI wordt gewerkt

Voor meer informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventies verwijzen we je graag door naar de website van Elaa. Alles in een handig en compact overzicht? Bekijk dan hier de door Elaa gemaakte infographic over de GLI.