Opleidingen

Houd je van bewegen? En wil je iets betekenen voor de buurt? Meld je dan aan voor een van onze opleidingen en breng de buurt in beweging!

Hieronder houden wij je graag op de hoogte van de opleidingsmogelijkheden van de gemeente. Meer informatie vind je ook op de website van de gemeente.

In Amsterdam-Oost worden ook regelmatig interessante workshops en cursussen op het gebied van leefstijl en bewegen aangeboden. Wij plaatsen het actuele aanbod ook in ons nieuwsoverzicht.

 

Workshop buurtsportleider ‘volwassenen en senioren’ (oktober 2020)

Gaat je hart sneller kloppen als je denkt aan het in beweging brengen van anderen? Wie weet schuilt er dan wel een echte buurtsportleider in jou!

Vanaf zaterdag 3 oktober
gaat de workshop “buurtsportleider volwassenen en senioren” van start. De workshops zijn speciaal voor bewoners die willen leren hoe zij beweegactiviteiten kunnen opzetten voor medebuurtbewoners en deze in de toekomst binnen het eigen stadsdeel willen uitvoeren. Zo leer je tijdens de workshop praktische lesgeefvaardigheden, de opbouw en inhoud van een les en het creëren van een veilige beweegomgeving. 

Wil je meer weten over of deze workshop wellicht iets voor jou zou kunnen zijn? Kom dan op dinsdag 29 september om 19:00 uur naar het Stadsloket Oost (Oranje-Vrijstaatplein 2) voor de informatiebijeenkomst. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan t/m 29 september via onderstaande contactgegevens. 

Onderaan dit bericht vind je de flyer voor verdere informatie rondom de workshop. Ook kan je alvast contact opnemen met een van de sportmakelaars:

Marleen van den Heuvel
T: 06-30161199

Milou van der Hoorn
T: 06-38735820

E: info@fitinoost.nl

 

Workshop leider sportieve recreatie (oktober 2020)

Zie jij wel eens mensen sport- en beweeglessen geven aan de jeugd (6-12 jaar) en jongeren (13+0) in de wijk en lijkt het jou leuk om dit ook zelf te gaan doen? Dan staat de workshop ‘leider sportieve recreatie’ jou misschien wel op het lijf geschreven!

Vanaf donderdag 8 oktober
gaat de workshop “leider sportieve recreatie” van start. De workshops zijn speciaal voor bewoners die willen ontdekken of het begeleiden van beweegactiviteiten bij hen past. Tijdens de workshop bestaande uit vijf bijeenkomsten leer je de basisvaardigheden van een assistent sportbegeleider. Hierbij kan je denken aan het voorbereiden van een beweegactiviteit, het uitleggen en begeleiden van spellen en het letten op veiligheid tijdens een les.

Wil je meer weten over of deze workshop, meld je dan uiterlijk 1 oktober aan via sportmakelaar Milou van der Hoorn via onderstaande contactgegevens. 

Onderaan dit bericht vind je de flyer voor verdere informatie rondom de workshop.

Milou van der Hoorn
T: 06-38735820

E: m.van.der.hoorn@amsterdam.nl