Opleidingen

Houd je van bewegen? En wil je iets betekenen voor de buurt? Meld je dan aan voor een van onze opleidingen en breng de buurt in beweging!

  • Kennismakingscursus 'Leider Sportieve Recreatie'
  • Workshop 'Buurtsportleider volwassenen en senioren' (onder voorbehoud elk voor- en najaar)

Hieronder houden wij je graag op de hoogte van de opleidingsmogelijkheden van de gemeente. Meer informatie vind je ook op de website van de gemeente.

In Amsterdam-Oost worden ook regelmatig interessante workshops en cursussen op het gebied van leefstijl en bewegen aangeboden. Wij plaatsen het actuele aanbod ook in ons nieuwsoverzicht.

Workshop leider sportieve recreatie

Zie jij wel eens mensen sport- en beweeglessen geven aan de jeugd (6-12 jaar) en jongeren (13+) in de wijk en lijkt het jou leuk om dit ook zelf te gaan doen? Dan staat de workshop ‘leider sportieve recreatie’ jou misschien wel op het lijf geschreven!

Met regelmaat gaan de workshops “leider sportieve recreatie” van start. De workshops zijn speciaal voor bewoners die willen ontdekken of het begeleiden van beweegactiviteiten bij hen past. Tijdens de workshop bestaande uit vijf bijeenkomsten leer je de basisvaardigheden van een assistent sportbegeleider. Hierbij kan je denken aan het voorbereiden van een beweegactiviteit, het uitleggen en begeleiden van spellen en het letten op veiligheid tijdens een les.

Wil je meer weten over of deze workshop? Neem dan contact op met sportmakelaar Milou van der Hoorn via onderstaande contactgegevens:

Milou van der Hoorn
T: 06-38735820

E: m.van.der.hoorn@amsterdam.nl

 

Workshop buurtsportleider ‘volwassenen en senioren’ (onder voorbehoud elk voorjaar en najaar)

Gaat je hart sneller kloppen als je denkt aan het in beweging brengen van anderen? Wie weet schuilt er dan wel een echte buurtsportleider in jou!

Elk voor- en najaar (onder voorbehoud) starten we met de workshop ‘Buurtsportleider volwassenen en senioren’. De workshops zijn speciaal voor bewoners die willen leren hoe zij beweegactiviteiten kunnen opzetten voor medebuurtbewoners en deze in de toekomst binnen het eigen stadsdeel willen uitvoeren. Zo leer je tijdens de workshop praktische lesgeefvaardigheden, de opbouw en inhoud van een les en het creëren van een veilige beweegomgeving. 

Wil je meer weten over of deze workshop wellicht iets voor jou zou kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via:

Marleen van den Heuvel (sportmakelaar volwassenen en senioren)
T: 06-30161199

Milou van der Hoorn (sportmakelaar volwassenen en senioren)
T: 06-38735820

E: info@fitinoost.nl