Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Publiek geïnspireerd en geroerd tijdens het jubileumfeest van Fit in Oost

Wie gisteren door Oostpoort liep, heeft misschien wel Olga Commandeur of Leontien van Moorsel gespot. Evenals een groep netwerkleden en buurtbewoners die wel zin hadden in een feestje… Zij hadden een gemeen: Zij waren op weg naar het jubileumfeest van het Leefstijlnetwerk Amsterdam Oost (Fit in Oost)!

In 2022 staat het netwerk stil bij haar 10-jarig bestaan. Een leeftijd die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan en heel erg graag samen met het netwerk en onze buurtbewoners willen vieren. Daarom organiseerden we gisteren een feestje in de Q-Factory om buurtbewoners en netwerkleden met elkaar te verbinden. Missie van de dag: Elkaar inspireren op het gebied van bewegen en een gezonde leefstijl!

Olga Commandeur en Leontien van Moorsel brachten als gastsprekers een dosis aan inspiratie. ‘Wist je bijvoorbeeld dat je spieren zich elke 3 maanden “vernieuwen”?’ aldus Olga, het bekende gezicht van Nederland in Beweging. Hierdoor is het extra belangrijk is om ze door middel van bewegen uit te blijven dagen. Leontien deelde haar persoonlijke levensverhaal aan de hand van videobeelden uit haar carriere. In haar presentatie kwam haar boodschap over het belang van bewegen met plezier duidelijk naar voren. Evenals de invloed die bewegen kan hebben op mentaal en sociaal vlak, naast de invloed op je lichaam. Beide verhalen, ieder op een eigen manier, lieten de zaal met bezoekers niet ongeroerd.

Naast aan onze gastsprekers bood het podium ook ruimte aan Rita en Frank (docenten van de cursussen ‘Leider Sportieve Recreatie’ en ‘Buurtsportleider volwassenen en senioren’), de sportleiders (al dan wel niet in opleiding), onze stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter (die als eerst ons speciaal ontwikkelde jubileumboekje mocht ontvangen) en de mensen die een extra belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het Leefstijlnetwerk: Marleen van den Heuvel, Milou van der Hoorn, Karin Met, Alieke Hordijk en Margreet Hazewindus.

Uiteraard hoort bij een feestje ook muziek. Deze werd verzorgd door onze trouwe buurtbekenden Nagla en zanger Theo van ’t Hert. Wil je meer horen van hen? Elke dinsdag tijdens Resto van Harte zingt Theo in Grand Café Genieten. Nagla vind je in de wijk tijdens het geven van fietslessen voor vrouwen, het organiseren van een catering of tijdens een van de andere evenementen waar zij als DJ draait.

Wie na gisterenavond nog geen genoeg heeft van de feestelijkheden (of er niet bij aanwezig kon zijn) kan zijn hart t/m 19 juni nog ophalen aan de Fit in Oost maand: De maand om gratis divers beweegaanbod uit te proberen en tevens kans te maken op een prijzenpakket! Alle informatie over de Fit in Oost maand en deelname staat op de speciale pagina op onze website.

Benieuwd naar de gemaakte beelden? Houd onze website en social media dan goed in de gaten! Binnenkort zullen wij hier alles delen zodat we het feest nog een keer fijn met elkaar kunnen herbeleven.

We hopen dat onze bezoekers, net als wij, terugkijken op een zeer geslaagd feest en wensen één ding: Samen op de naar de volgende 10 jaar met als doel een gezonde leefstijl voor alle volwassenen en senioren buurtbewoners uit Oost toegankelijk maken!