Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Volop aanbod in het najaar van 2019

Wat start jij dit najaar in de wijk?!

Heb jij ook nog een beetje heimwee naar de afgelopen zomerse maanden en haar zachte temperaturen of ben je alweer helemaal klaar voor de herfst? Heimwee of geen heimwee, weer of geen weer: Oost komt ook in het najaar weer volop met sportief en gezond aanbod in de wijk!


  • Vanaf maandag 9 september starten de moderne danslessen speciaal voor 60+ van stichting Dance Connects weer! Elke woensdag kan er van 10:30 uur – 12:00 uur gedanst worden in het Amsterdam Dance Centre van Ijburg (Krijn Taconiskade 444) en van 14:00 uur – 15:30 uur in de Meevaart (Balistraat 48a). (klik hier voor de tarieven van de lessen)


  • Op donderdag 12 september laten Ijburg en Zeeburgereiland tijdens hun Participatiemarkt graag zien wat zij allemaal in deze bruisende wijken aanbieden. Verschillende organisaties presenteren zich, er worden workshops gegeven, er is informatie over taal- en computerlessen en meer. Kom tussen 10:00 uur en 14:00 uur naar Café-restaurant Vrijburcht (Jan Olphert Vaillantlaan 159). (toegang is gratis, meer informatie vind je op de website van Civic Amsterdam )

  • Het Danspaleis strijkt op vrijdag 13 september van 14:00 uur – 16:00 uur weer neer in de Flevopoort (Kramatplantsoen 101). Voor 2.50 euro kan je twee uur lang swingen op heerlijke plaatjes van vroeger er nu. Mis het gezelligste dansfeestje van Oost niet!

  • Gaat je hart sneller kloppen als je denkt aan het in beweging brengen van anderen? Wie weet schuilt er dan wel een échte buurtsportbegeleider in jou! Vanaf zaterdag 5 oktober gaan zowel de workshop “Buurtsportleider: Volwassenen en senioren” als de workshop “Buurtsportleider: 6-“ van start. De workshops zijn speciaal voor bewoners die willen leren hoe zij beweegactiviteiten kunnen opzetten voor medebuurtbewoners en deze in de toekomst binnen het eigen stadsdeel willen uitvoeren. Op donderdag 19 september vindt er om 18:30 uur in het Stadsloket van Oost (Oranje-Vrijstaatplein 2) een informatiebijeenkomst plaats. Bekijk onderaan dit bericht de flyer voor verdere informatie rondom het workshopaanbod of neem alvast contact op met Denice van Appeldoorn (sportmakelaar): mail naar d.appeldoorn@amsterdam.nl of bel naar Denice 06 82 01 22 34.


We hopen de start van een nieuw seizoen aan een gezonde leefstijl op een van de bovengenoemde momenten met jou te beleven! Zien we je in de wijk?!