Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Kom naar de kick off bijeenkomst van de fototentoonstelling “Open over depressiviteit” op IJburg | Woensdag 10 mei 2023

Ken jij de indrukwekkende tentoonstelling “Open over Depressiviteit” al? Zo niet, neem dan hier een kijkje. De tentoonstelling werd in 2022 in Amsterdam Oost georganiseerd door programma Zo blijven wij gezond in Oost op het Oranje Vrijstaatplein. Wegens het grote succes toen, wordt de tentoonstelling nog een keer naar Amsterdam Oost gehaald! Dit keer is het gebied IJburg aan de beurt.


Graag worden partners op IJburg voorafgaand aan de tentoonstelling betrokken. Daarom wordt er een kick-off startbijeenkomst gepland op woensdag 10 mei ( 13.00 -14.00 uur op IJtopia/Witte Kaap, Fritz Dietrich Kahlenbergstraat 262).

Wietske Mous (projectleider en St. At Ease), Ella Teunisse, Ashley van Ampt (jongerenwerker Dynamo Amsterdam) en Joanna Kruzycka (opdrachtgevers vanuit Zo blijven wij gezond in Oost, stadsdeel Oost) komen heel graag persoonlijk met het netwerk van IJburg in contact.

Tijdens deze startbijeenkomst kunnen geïnteresseerde/betrokken partners op IJburg hun behoeften en ideeën delen m.b.t. de fototentoonstelling die vanaf 25 september tot 16 oktober op IJburg zal komen te staan.

Hoe werd er gereageerd op de tentoonstelling in 2022?
Het gesprek over mentale gezondheid is merkbaar opengebroken. Partners vonden het een goed middel om een moeilijk thema op een ‘’leuke’’ manier laagdrempelig bespreekbaar en zichtbaar te maken. Het was volgens jongerenwerkers een goede, eerste stap het gesprek te beginnen met jongeren hoe het echt met hun gaat en samen naar laagdrempelige hulp te zoeken in de wijk.

Waarom de tentoonstelling op IJburg?
Het gesprek op gang brengen, taboedoorbreking en mentale gezondheid zichtbaar maken voor jongerenwerkers, opvoeders, jongeren en voorbijgangers op een openbare locatie. Kleine stapjes zijn grote stappen!

Welke verwachtingen zijn er?
Deze tentoonstelling vraagt om samenwerking en commitment van partners actief op IJburg. Dit zijn professionals die in contact staan met jongeren zoals het jongerenwerk, maar denk ook aan stichtingen die moeders of vaders bereiken, het OKT, Buurtteams, etc. .

Van partners vragen we daarom het volgende:

  • Aanwezigheid tijdens de startbijeenkomst op woensdag 10 mei 2023
  • Aanwezigheid 1,5 uur tijdens de opening van de tentoonstelling op maandag 25 september 2023.
  • Gedurende de 3 weken dat de tentoonstelling staat: het organiseren van 1 laagdrempelige activiteit op het gebied van mentale gezondheid voor jouw groep jongeren/opvoeders. (Denk aan: een filmavond plus discussie, een debat over stellingen als ‘hoe ga jij om met negatieve emoties’ of ‘je ziet wel/ niet aan iemand dat hij niet lekker in zijn vel zit’, een moodboard maken hoe je goed voor jezelf kan zorgen, gevoel uiten met kunst en een nabespreking. Wietske Mous, de projectleider kan hierbij met jullie meedenken. Alle activiteiten komen op een mooie website te staan die vanuit Zo blijven wij Gezond in Oost & stichting Open Mind gepromoot worden via een QR code.)
  • Aanwezigheid tijdens de evaluatie (datum nader te bepalen).

Wil je hier bij zijn?
Meld je dan zo snel als mogelijk aan via avanampt@dynamo-amsterdam.nl (Ashley van Ampt/ Jongerenwerker)