Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Kom met de ‘Ommetje’ app meer in beweging

Het is als een mantra: Bewegen is super belangrijk en heeft zo veel positieve effecten! Gelukkig is bewegen in Oost over het algemeen al heel vanzelfsprekend, maar in tijden van corona merken veel mensen echter dat het lastiger is om aan hun dagelijkse portie bewegen te komen. Goed nieuws dus dat de Hersenstichting in samenwerking met Erik Scherder (hoogleraar neuropsycholgie) met een creatieve oplossing is gekomen: De speciale app genaamd ‘Ommetje’!

In de (gratis) app word je uitgedaagd om dagelijks een ommetje te maken. De app houdt bij hoe vaak en hoe lang je hebt gelopen, beloont je na je ommetje met punten en geeft je een informatief hersenfeitje verteld door Erik Scherder zelf.

Extra leuk aan de app is dat je ook andere kan uitdagen om het ommetje te lopen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld van elkaar zien wie van jullie er meer heeft gelopen. Een extra motivatie om zelf ook (extra) in beweging te komen!

Download jij de app ook om (nog) meer in beweging te komen!?

(ZEER BELANGRIJK: Volg tijdens het ommetje natuurlijk altijd de regels van het RIVM op en ga niet naar buiten bij verkoudheidsklachten!)

Erik Scherder over de voordelen van het lopen van een ommetje