Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

In gesprek met buurtbewoner Marcelina (56): “Hoe oud ik ben maakt niet uit. Zolang het lukt met mijn gezondheid zal ik blijven sporten!”

Oost is rijk aan een divers sportaanbod. En er zijn gelukkig veel buurtbewoners die de weg daarnaartoe steeds beter weten te vinden. Zo ook Marcelina (56), woonachtig in het Qruquiusgebied. Sport heeft in het leven van Marcelina een grote en belangrijke rol gespeeld en doet dat nu nog steeds. Vandaag deelt zij via het Leefstijlnetwerk haar beweegervaring met andere buurtbewoners uit Oost. 

Waarom is bewegen zo belangrijk voor u?

Bewegen is goed voor iedereen voor de gezondheid. Niet alleen maar de lichamelijke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid. Om fit te zijn, maar ook om mooi de dag te beginnen bijvoorbeeld. Zelf heb ik lang en veel gesport. Ik kan er na zo veel jaren sporten niet mee stoppen. Hoe oud ik ben maakt niet uit. Zolang het lukt met mijn gezondheid zal ik blijven sporten!

Hoe zorgt u er voor dat u , ook tijdens corona, in beweging blijft?

In beweging blijven is heel makkelijk als je een beetje discipline hebt, ook tijdens corona. Zo kan je bijvoorbeeld thuis sporten in de ochtend. Ik begin elke dag met een half uur yoga.

Wanneer het kan binnen de maatregelen rondom corona, sport ik bij verschillende groepen. Maandag en vrijdag bij de Fifty Fit, dinsdag bij Fit 4 You en donderdagochtend bij Golden Sports. Ik ben 7 dagen per week in beweging, want ik doe naast alle genoemde dagen ook elke ochtend yoga!

Als je resultaten wil boeken, moet je meerdere dagen per week bezig zijn. Een keer per week is goed, maar daar boek je geen resultaten mee. Doordat ik veel sport, zijn mijn spieren sterk en daardoor heb ik weer minder klachten zoals bijvoorbeeld rugpijn.

Wat zou u (als tip) mee willen geven aan andere buurtbewoners om gezond en in beweging te blijven?

Niet iedereen houdt van sporten waardoor sporten kan voelen alsof het een straf is. Maar er zijn veel mensen die houden van fietsen, wandelen of iets anders doen. Je kan dus op veel manieren zorgen dat je in beweging blijft. Iets is beter dan niets, dus zoek iets wat bij jou past!