Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Fit in Oost | Het succes van Mieke

Oost kent velen succesverhalen. Dit is er één!

Mieke van Meer (61) had tot haar 59e naar eigen zeggen ‘een bloedhekel’ aan sporten. Ze had dan ook nog nooit aan een vorm van sport gedaan, totdat ze via haar buurman de Fifty Fit-conditietraining leerde kennen. Inmiddels is zij een van de vaste deelneemsters die twee keer per week sport en motiveert zij anderen om dezelfde stap te maken.

 

“Ik had een hekel aan sport! Voorheen heb ik zelfs nooit aan sporten gedaan, maar fietste ik wel altijd vanuit Oost naar mijn werk in Buitenveldert. Om in de avonden nog te sporten nadat ik vijf dagen per week als kapster werkte was mij te veel. Maar toen mijn werk in Buitenveldert ophield, begon ik het bewegen van mijn fietstochtjes toch te missen. Daarnaast kwam ik aan waardoor ik ook minder lekker in mijn vel zat. Toen mijn bovenbuurman mij vroeg om deel te nemen aan de Fifty Fit sportactiviteit in zijn gym (Atletico Amsterdam red.) moest ik deze kans van mijzelf aangrijpen om weer iets te gaan doen.

‘Ik begon het bewegen van mijn fietstochtjes toch te missen.’

De eerste keer bij Fifty Fit vond ik erg spannend. Zo spannend dat ik gelijk een andere vriendin uit de buurt meenam als ruggensteun! Mijn eerdere ervaringen met sportscholen waren niet prettig, waardoor ik in eerste instantie ook hier het idee kreeg dat ik mij misschien niet op mijn gemak zou voelen. Maar ik merkte bij de eerste les meteen al dat ik mij erg op mijn plek voelde. De les is kleinschalig waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en de docent kijkt mee of je de oefeningen goed uitvoert. Je wordt echt gezien! Het enthousiasme van mijn docent Jaika draagt er voor mij ook aan bij om twee keer per week naar de activiteit te komen. Als ik nu een keer niet kan komen, vind ik dat écht jammer.

 

Inmiddels is mijn gevoel en idee over sporten dan ook helemaal veranderd. Ik ben sporten voor het eerst in mijn leven leuk gaan vinden! Door het sporten ben ik mij veel fitter gaan voelen, zit ik weer lekkerder in mijn vel en ben ik in combinatie met een dieet ook nog eens twintig kilo afgevallen. Ik ben er niet alleen fysiek op vooruit gegaan, maar heb er ook nieuwe vriendschappen gevonden. Op mijn werk had ik altijd wel sociale contacten, maar bij de Fifty Fit vond ik ook buiten mijn werkleven om nieuwe sociale contacten. En als mijn buurman nu af en toe hulp nodig heeft in de gym, dan help ik hem even.

 

Doordat ik begon met sporten bij Fifty Fit kwam ik ook met het Leefstijlnetwerk Amsterdam Oost in aanraking. Voorheen had ik totaal geen idee wat er in de wijk allemaal gebeurde op het gebied van sport en bewegen. Het leefstijlnetwerk was hierin een echte eyeopener voor mij. Nu ga ik ook met regelmaat naar andere activiteiten georganiseerd door het leefstijlnetwerk, zoals bijvoorbeeld de beweegmiddag. Ik hoop dan ook dat het leefstijlnetwerk kan bijdragen aan het stimuleren van buurtbewoners om te gaan bewegen en ze helpt deze stap te maken. Het netwerk laat zien dat er niet alleen ‘die ene sportschool’ is waar je liever niet naar toe gaat, maar dat er ook voor jou in de buurt een activiteit is die bij jou past.

‘Het Leefstijlnetwerk was een echte eyeopener voor mij.’

Van iemand die een hekel had aan sporten ben ik nu veranderd in de persoon die elke buurtbewoner aanraadt om absoluut in beweging te komen. Ik probeer anderen ook altijd mee te nemen. Door samen te sporten kan je je aan elkaar optrekken, elkaar motiveren en lekkerder in je vel gaan zitten. Het heeft mij zo ontzettend veel gebracht en die ervaring gun ik anderen ook zo!”