Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Een betere gezondheid met behulp van de leefstijlcoach

Gezond zijn en lekker in je vel zitten. Wie wil het niet? Maar velen zullen het herkennen: Het zetten van de stap naar een gezonde leefstijl toe is lang niet altijd makkelijk. Het vraagt om het krijgen van nieuwe inzichten en het doorbreken van oude patronen. Patronen waar we door de jaren heen juist heel vertrouwd mee zijn geraakt.

De verandering moeten we uiteindelijk zelf maken, maar gelukkig hoeven we dit niet zonder hulp en ondersteuning te doen. Een leefstijlcoach kan jou hierbij ondersteunen.

In Amsterdam Oost zijn er diverse leefstijlcoaches werkzaam die zich hebben aangesloten bij het Leefstijlnetwerk. Zo ook Grace de Wolf van ‘Leefstijl Fysiotherapie & Training’. Ben jij toe aan het maken van de stap richting een gezonde leefstijl en ben je benieuwd welke rol de leefstijlcoach hierin kan betekenen? Lees hieronder dan snel meer over het programma waar Grace jou mee opweg kan helpen.

 Coaching op Leefstijl (CooL)

CooL is een programma waarbij een leefstijlcoach je helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die bij je dagelijkse leven past en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast. Je werkt samen met de coach aan gedragsverandering en om dit nieuwe gedrag vervolgens te behouden.

 Hoe ziet het leefstijlprogramma eruit?

Het programma duurt 24 maanden en het bestaat uit een combinatie van 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele sessies. Naast de leefstijlcoach, blijft de huisarts of praktijkondersteuner je ondersteunen op de achtergrond.

 Je zorgverzekeraar betaalt je deelname en investeert daarmee in jou. In ruil daarvoor zien zij graag dat je:

  • Openstaat voor het veranderen van je leefstijl.
  • Enthousiast bent
  • Doorzettingsvermogen toont

 Wat levert het je op?

  1. Inzicht in je daglijkse gewoontes en hulp om deze aan te passen.
  2. Contacten met anderen die hetzelfde programma volgen.
  3. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden om te bewegen in je omgeving.

Deelname is gratis

Deelname aan het programma Coaching op Leefstijl kost je niets. De verzekeraar betaalt en brengt de kosten niet in mindering op het Eigen Risico. Het programma is voor iedereen van 18 jaar of ouder. Je komt in aanmerking voor het leefstijlcoach programma als je voldoet aan de eisen. Je huisarts of praktijkondersteuner beoordeelt dat.

 Door wie?

Leefstijl Fysiotherapie & Training biedt leefstijlcoaching aan door de speciaal opgeleide

leefstijlcoach en psychologe Grace de Wolf.

Wilt je (eerst) meer informatie over leefstijlcoaching? Neem dan gerust contact op met Grace via

06 -82 51 82 07 of graceleefstijlcoach@gmail.com .