Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Duidelijkheid over beweegmogelijkheden binnen vernieuwde COVID-19 maatregelen

Na de afkondiging van de nieuwe verscherpte maatregelen van vorige week, ontstond er veel onduidelijkheid in de buurt. Wat is er nou precies veranderd en wat blijft er hetzelfde op het gebied van bewegen? Sportmakelaar Marleen belde met het NOC-NSF en zocht het uit:

Buiten mag er gesport worden in groepen van maximaal 4 deelnemers. Houd ten alle tijden 1.5 m afstand tot elkaar. Is je groep groter dan 4 deelnemers? Maak dan meerdere groepen van 4 deelnemers waarbij er ruime afstand is tussen deze groepen.

Binnen mag er met maximaal 30 personen tegelijkertijd gesport worden mits de 1.5 m afstand ten alle tijden bewaakt kan worden. De grootte van de ruimte is dus leidend voor het aantal mensen wat binnen kan sporten. Kleinere ruimtes betekenen minder deelnemers.

Verder belangrijk om in acht te nemen:

➡️Blijf extra alert op het afstand houden tot elkaar bij het betreden van ruimtes.

➡️Was en desinfecteer je handen (meerdere malen).

➡️Draag het liefst een mondkapje tijdens het verplaatsen van de ene ruimte naar de andere ruimte. Mondkapjes kunnen af tijdens het beoefenen van de activiteit.

➡️Aanmelden voor de activiteiten blijft verplicht bij de desbetreffende aanbieder.

Houd moed en blijf plezier hebben in bewegen!

Wil je overleggen met een van de sportmakelaars over de doorgang van jouw activiteit of over deelname aan het aanbod? Mail dan naar info@fitinoost.nl of bel met Marleen (06-30161199) of Milou (06-38735820).