Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Buurtteams gaan Amsterdammers op weg helpen met hun vragen rondom wonen, zorg, werken, geld, gezondheid en meer

Waar moet ik naar toe voor de juiste zorg passend bij mijn hulpvraag? Met wie kan ik het beste in contact komen als ik hulp bij mijn schulden wil? Hoe kan mijn ouder zo lang als mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en hoe kan ik aan de slag met mijn eigen gezondheid? Het is zo maar een greep uit een aantal vragen die je als Amsterdammer zou kunnen hebben. Gelukkig zijn er veel organisaties en partijen die je kunnen helpen, maar het kan soms nog best lastig zijn om door alle bomen het bos te zien.

Daarom start Amsterdam vanaf 1 april 2021 met de zogenoemde buurtteams. In deze teams werken diverse hulpverleners samen met als doel jouw als Amsterdammer nog sneller te kunnen ondersteunen bij je vragen rondom zorg, wonen, geld, werk, meedoen, gezondheid en veiligheid. In Amsterdam Oost vind je straks de volgende buurtteams:

  • Buurtteam IJburg
  • Buurtteam Watergraafsmeer
  • Buurtteam Zeeburg
  • Buurtteam Oud-Oost

Alle informatie over de buurtteams is vanaf 1 april op de website www.buurtteamamsterdam.nl te vinden.

De buurtteams zijn er voor alle Amsterdammers van 18 jaar en ouder. Jongeren en gezinnen met kinderen tot aan 18 jaar kunnen terecht bij een van de ‘Ouder- en kindteams’.