Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Begin de week goed met deze vijf beweegtips

In tijden van corona blijven we misschien vaker binnen. Juist nu is het belangrijk om bewust en regelmatig te bewegen. Bepaalde activiteiten kunnen makkelijk in het dagelijks leven worden toegepast, zodat uw lichaam fit en gezond blijft.

  1. Tuinieren

Scheppen, bukken, tillen, het verbouwen van eigen groente en fruit brengt een grote variatie aan lichaamsbeweging met zich mee. Tuinieren is goed voor de nodige ontspanning en kan zowel vanaf het balkon als in de achtertuin.

  1. Dansen

Muziek en bewegen gaan hand in hand. Laat u helemaal gaan op het ritme en de melodie. Door te dansen komen lichaam en geest samen. Het geeft een gevoel van vrijheid en is een goede beweging voor uw gewrichten en spieren.

  1. Samen sporten

Samen sporten is niet alleen heel gezellig, het houdt elkaar ook gemotiveerd. Neem bijvoorbeeld een yogales of ga zwemmen. Ook zijn in Oost mooie fiets- en wandeltochten. De website routeyou.com geeft u een overzicht van alle tochten.

  1. Nederland in beweging

Elke dag begint om 09:15 uur het populaire televisieprogramma van Omroep Max, uitgezonden op NPO 2. U kunt meedoen op elk niveau en geniet van de diverse oefeningen.

  1. Wandelen

Een half uur wandelen per dag is goed voor uw hart, spieren en botten. Een wandeling geeft energie en de beleving van buitenzijn. Wilt u de wandeling uitdagender maken? Houd dan eens bij hoe veel stappen u zet met een stappenteller. Deze zijn tegenwoordig op veel plekken voordelig te koop. Als u een smartphone heeft, staat de stappenteller al geïnstalleerd op de telefoon.

Bent u benieuwd hoe u lekker kan bewegen vanuit de stoel? Bekijk dan hier onze beweegposters voor meer informatie.