Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Zo blijf je Fit in Oost in tijden van corona

Het is niet niks: Alle beweeggelegenheden gesloten en het daarbij komende gemis van alle gezellige sociale contacten. Maar het goede nieuws is dat er ook thuis heel veel mogelijk is én dat we heel veel actieve buurtbewoners en organisaties hebben die andere willen helpen inspireren.

Buurtbewoner Olivia (63) verbaasde zich bijvoorbeeld over waarom er zo weinig werd gedeeld over het opbouwen van je weerstand in strijd tegen het coronavirus. Zij adviseert buurtbewoners dan ook om veel groente, fruit en aanvullende vitamines tot je te nemen. Zelf kwakkelde Olivia jaren met haar gezondheid, maar sinds het nog bewuster innemen van vitamines merkt zij naar eigen zeggen “een wereld van verschil”.

Zit je nu thuis en mag of kan je niet naar buiten? Dan is daar gelukkig ook GoldenSports! Waar zij normaal bekend zijn van hun beweegactiviteiten in de buitenlucht, hebben zij nu een korte training online gezet die je prima in je eigen woonkamer kunt uitvoeren. Bekijk het filmpje hier en doe mee!

Wil je voorafgaand of na je beweegmomentje ook nog iets interessants lezen over het belang van bewegen? Lees dan vooral dit artikel waarin Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en absolute aanjager van bewegen, iedereen probeert te motiveren om juist nu in tijden van corona in beweging te komen. “Dit virus zou de trigger kunnen zijn voor veel mensen om juist in beweging te komen. Laat u uitdagen door het coronavirus!” aldus Erik Scherder.

Benieuwd naar nog maar leuke weetjes over hoe buurtbewoners en organisaties uit Amsterdam Oost fit blijven in tijden van het coronavirus? Blijf op de hoogte via onze website en sociale media (Facebook in Instagram)!