Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Epilepsie en bewegen? Dat kan gewoon!

Wist je dat er vandaag op ‘Internationale epilepsiedag’ in meer dan 130 landen wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor epilepsie?

Vaak wordt epilepsie in relatie tot bewegen als iets spannends gezien. Misschien ben je bang dat het in beweging komen er juist voor zorgt dat een aanval opgewekt wordt. Of wat nou als je een aanval krijgt tijdens het sporten?!

Gelukkig kan je, ook met epilepsie, bijna alle sporten volledig veilig beoefenen! Er zijn wel een aantal dingen waar je tijdens het sporten extra rekening mee kan houden:

✅Sport met een maatje samen die weet hoe te handelen bij een eventuele aanval of die (wanneer nodig) hulp weet in te schakelen.

✅Zorg voor een extra goede cooling down na een beweegactiviteit. De meeste aanvallen vinden vanuit rust plaats. Het rustig afbouwen van een beweegactiviteit lijkt de kans op het krijgen van een aanval na de activiteit te verkleinen.

✅Zorg voor een (extra) veilige omgeving, zowel voor als na het beoefenen van de activiteit. Blijf na een zwemactiviteit bijvoorbeeld niet op de rand bij het zwembad zitten, maar rust uit op een plaats waar geen gevaar voor jezelf en voor anderen is bij het eventuele krijgen van een aanval.

Ben jij bekend met epilepsie? Deel dan jouw beweegverhaal/ervaring/tip met ons door ons te mailen aan info@fitinoost.nl .

Wil je meer weten over epilepsie en bewegen? Bezoek dan de website van Sein, het expertisecentrum voor epilepsie.