Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Deze vijf ingrediënten geven je immuunsysteem een boost voor de herfst!

De blaadjes vallen naar beneden, de wind wordt frisser en de dag steeds korter. We kunnen er niet meer omheen: de herfst is begonnen. Hoe zorg je ervoor dat je de zomerenergie behoudt? Deze vijf ingrediënten zullen je in ieder geval een stuk op weg helpen.

1.       Gember

Door de vele mineralen, vitaminen en antioxidanten is deze specerij een krachtig middel tegen griep en verkoudheid. Gemberthee is heerlijk in combinatie met een schijfje sinaasappel. Of drink een gembershotje voor een pure dosis power.

2.       Gojibes

De vrucht, afkomstig uit China, wordt al honderden jaren gebruikt als voedingssupplement. Je kan de gojibes rauw eten en gebruiken als topping voor in de yoghurt en smoothiebowl.

3.       Appelazijn

Wie de ochtend energierijk wil beginnen drinkt een glas water met een scheutje appelazijn. Het werkt reinigend en vermindert vermoeidheid.

4.       Kurkuma

Kurkuma is door het hoge ijzergehalte een echte versterker voor je immuunsysteem. Het kruid wordt in Indiase keukens gebruikt om gerechten een gele kleur te geven. Herfstig en gezond!

5.       Cacao

Als toetje een stukje chocolade, maar dan wel puur. Onderzoek toont aan dat cacao en pure chocolade een bron van vitamine D2 zijn. Deze vitamine neemt calcium uit voeding op in het lichaam en is daarom belangrijk bij het behoud van stevige botten.