Slide 3
Slide 3
Slide 2
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Amsterdam (Oost) gaat de Nationale Diabetes Challenge aan!

Bericht geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Dat wandelen goed, gezond en gezellig is iets wat we ons allemaal kunnen voorstellen. Maar wist u ook dat wandelen grote verschillen kan maken in uw gezondheid, bijvoorbeeld als u diabetes type 2 heeft?

Onder dit motto richtte de Bas van der Goor Foundation (BvdGF) in 2015 de eerste Nationale Diabetes Challenge op waarbij verschillende groepen mensen zich organiseerden, samen een aantal weken lang wandeltraining volgden en zo werkten aan hun mentale en fysieke gezondheid.

In 2018 doet ook Amsterdam mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dat betekent dat er zich door de gehele stad verschillende wandelgroepen aan het manifesteren zijn en samen toewerken naar een feestelijk eindevenement in het Olympisch Stadion op zaterdag 29 september.

Inmiddels hebben de eerste wandelgroepen zich ook in Amsterdam Oost ontwikkeld:

Zo kan je vanaf afgelopen dinsdag (29 mei) wandelen vanuit de Transvaalbuurt, vanaf vandaag (1 juni) vanuit de Flevopoort en vanaf volgende week zondag (10 juni) vanaf het Javaplantsoen. Voor meer informatie over de Diabetes Challenge, de verzamelplekken en wandeltijden van de groepen klikt u op de onderstaande links:

Meewandelen kan voor €5,- voor het hele wandeltraject en is inclusief toegang en deelname voor het eindevenement in het Olympisch Stadion op zaterdag 29 september!

Met wie wandel jij je fit?!

Geïnspireerd geraakt om ook je eigen wandelgroep op te zetten en samen de Nationale Diabetes Challenge aan te gaan? Bezoek dan eens de website en kijk naar de mogelijkheden!